L’agència de notícies estatal ha posat en marxa les Firmas de Efe, un servei d’articles d’opinió i divulgació amb “experts i personalitats rellevants de les institucions, la política, la cultura, l’esport, la ciència o les empreses”. Els textos estan a disposició dels subscriptors dels seus serveis informatius a tot el món.

Els primers articles publicats són de Josep Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana; Antonio Tajani, president del Parlament Europeu; el vicepresident Ramón Luis Valcárcel; el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg; l’exdirector de l’Organització Nacional de Transplantaments, Rafael Matesanz, i el secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría.

En properes entregues també comptarà amb articles del president d’Unicef a Espanya, Carmelo Angulo, el director de cinema Manuel Gutiérrez Aragón, i escriptors com Ian Gibson, César Antonio Molina, Carmen Posadas o Laura Restrepo, entre d’altres.

Efe pretén que el servei sigui una “tribuna per a la informació en profunditat, la divulgació del coneixement, l’opinió experta i el debat intel·lectual al voltant dels temes d’interès i l’actualitat”, segons explica en un comunicat.

“Quan les notícies falses, la superficialitat i l’agressivitat semblen guanyar terreny en el panorama de la comunicació i els seus nous suports, Efe obre aquest nou canal d’articles com una aportació a l’anàlisi en els mitjans de comunicació i l’opinió pública en general”, defensa l’agència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram