El Consell d’Informatius de TVE ha rebut queixes de professionals del centre de producció de Sant Cugat pel tractament que la cadena està donant sobre l’operació judicial i policial contra el referèndum i les protestes ciutadanes.

Segons informa VerTele, els treballadors denuncien que TVE està oferint un tractament “esbiaixat”, que “oculta part del que està passant”, i que no ha informat “degudament” de les concentracions ciutadanes.

Com a exemple, els periodistes de TVE Catalunya expliquen que, dimarts, als informatius de migdia i vespre de La 1, es van escollir imatges “evitant oferir els plans generals que reflectien que hi va haver una concentració massiva davant el Departament d’Economia de la Generalitat”, recuperant plànols de primera hora del matí gairebé sense gent “amb la intenció de minimitzar la importància de la protesta”.

A més, els treballadors de Sant Cugat denunciants assenyalen que, en el Telediario 1 de dijous, “es van repetir fins a tres vegades les imatges de les actituds violentes contra la Guàrdia Civil”, les quals diuen que “afortunadament van ser minoritàries en aquella concentració”.

El Consell d’Informatius està estudiant les queixes rebudes, segons explica VerTele.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram