La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil ha denunciat Mònica Terribas, directora d’El matí de Catalunya Ràdio, per demanar als oients del programa que informessin dels moviments dels vehicles de la Guàrdia Civil i Policia Nacional espanyola a les carreteres catalanes, “afavorint així implícitament actuacions contra l’ordre públic”.

Segons l’organització policial, aquests fets són “una irresponsabilitat alarmant, doncs posen en perill tant la seguretat dels operatius com de la resta de ciutadans”, assenyala en un comunicat. “És lamentable que la deriva paranoica d’alguns mitjans de comunicació arribi a l’extrem de servir d’ajuda a terroristes, narcotraficants o qualsevol altre delinqüent, facilitant la potencial comissió d’actes delictius d’impredictibles conseqüències”, afegeix.

En la denúncia presentada al Jutjat d’Instrucció de Barcelona, la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil acusa Terribas de vulnerar l’article 559 del Codi Penal per “la distribució o difusió pública, a través de qualsevol mitjà, de missatges o consignes que inciten a la comissió d’algun dels delictes d’alteració de l’ordre públic”.

“Intent d’intimidació”

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha mostrat el seu suport als responsables del programa per la denúncia de la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil. “La CCMA defensa els drets i la llibertat dels professionals al capdavant d’El matí de Catalunya Ràdio davant denúncies que ens volen fer callar”, ha manifestat via Twitter.

La vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, també ha explicitat en una piulada el seu suport a Mònica Terribas i l’equip del programa “davant d’un nou intent d’intimidació a la llibertat dels mitjans”.

El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio també ha sortit en defensa de la periodista: “Si ens toquen a una ens toquen a tots. Tot el suport a Mònica Terribas davant aquest intolerable atac a la llibertat d’expressió”, ha tuitejat.

Per la seva part, el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha afirmat que la denúnica de la Guàrdia Civil és “un altre atac injustificable al dret a la informació. Som periodistes, no ens faran callar”, ha pilulat. “Exigim als cossos policials de l’Estat que aturin ingerències i pressions sobre periodistes”, ha afegit.

 

[Informació actualitzada a les 18.15 h]

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram