La Guàrdia Civil ha bloquejat l’accés a 144 webs no governamentals que informaven sobre el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Entre els portals afectats hi ha el de l’Assemblea Nacional Catalana, el d’Alerta Solidària o empaperem.cat, que ja han obert amb nous dominis (assemblea.eu, alertasolidaria.cat i empaperem.com).

L’actuació de la Guàrdia Civil ha estat ordenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i es realitza a través de les operadores de telecomunicacions, que impedeixen l’accés als usuaris.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha anunciat que l’entitat presentarà una denúncia davant els Mossos d’Esquadra perquè considera que el tancament del web “atempta contra la llibertat d’expressió i a la llibertat política”.

Fins ara només s’havien tancat webs sobre el referèndum impulsats per la Generalitat. El passat dissabte, el TSJC va autoritzar el bloqueig de qualsevol web o domini d’internet que apareguessin “publicitats en qualsevol compte o xarxa social oficial” dels membres del Govern, en els quals directa o indirectament s’informés de com accedir a continguts relacionats amb el referèndum.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram