L’operació policial desplegada contra el referèndum, a banda d’agressions a la població que estava als punts de votació pacíficament, també ha comportat atacs a alguns periodistes que la cobrien.

Un dels afectats ha estat el redactor de la secció de política d’El Periódico, Xabi Barrena, agredit per la Policia Nacional espanyola quan cobria la jornada a l’escola Ramon Llull. El periodista ha rebut un cop de porra al cap quan gravava amb el mòbil les càrregues policials per desallotjar el recinte , i un cop al terra ha rebut una puntada de peu, segons ha explicat ell mateix via Twitter.

Diverses persones que han presenciat els fets s’han interessat ràpidament pel seu estat i li han donat una bossa de gel que ha permès que li baixés la inflamació al cap provocada pel cop dels agents. El periodista ha sigut atès posteriorment per un metge i ha agraït la solidaritat de les persones que l’han ajudat, segons explica el diari.

Per la seva part, Sofia Cabanes, redactora d’Aguaita.cat, mitjà associat a NacióDigital a les Terres de l’Ebre i corresponsal de l’agència Efe a la zona, ha estat ferida a la Ràpita durant una càrrega a Sant Carles de la Ràpita. “Mentre gravava un vídeo un dels agents de la Guàrdia Civil m’ha propinat un cop de porra al braç i el meu mòbil ha sortit volant. Immediatament he corregut a recuperar-lo i mentre l’agafa del terra m’han xafat la mà”, ha relatat Cabanes.

La periodista explica que, com molts veïns, ha quedat envoltada pel cordó dels agents, que es disposaven a carregar contra els ciutadans que s’aplegaven davant del pavelló. “He intentat desplaçar-me cap a un altre lloc en repetides ocasions per poder treballar en condicions i m’han propinat diversos cops de porra. Els he intentat explicar, ensenyant-los la càmera de fotos i l’equip, que estava fent la meva feina, que necessitava allunyar-me del cordó per fer fotos i l’únic que he rebut com a resposta han estat les seues espentes”, ha lamentat Cabanes, que ha estat atesa per diverses contusions al CAP de la Ràpita.

Dissabte al vespre, un càmera de televisió (que no va voler dir el nom ni idengificar el mitjà per al qual treballava) va assegurar a RAC1 que havia estat amenaçat i agredit mentre cobria la manifestació unionista a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

A banda, la matinada de diumenge, uns desconeguts han trencat un vidre i han punxat les quatre rodes d’un cotxe de TV3 a Badalona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram