Les tres grans associacions de premsa i mitjans catalanes han mostrat el seu rebuig davant l’actuació de les forces d’ordre públic espanyoles contra la ciutadania durant el referèndum d’autodeterminació. A més, les tres han donat suport a l’aturada general d’aquest dimarts convocada per CGT, Intersindical CSC, COS i IAC, i a la qual s’han sumat CCOO, UGT, PIMEC i CECOT, entre d’altres.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha expressat la seva “absoluta indignació” davant l’actuació de les forces d’ordre públic espanyoles contra la ciutadania durant el referèndum d’autodeterminació.

“Fets vergonyosos i impropis d’un Estat que presumeix de democràtic i membre de la Unió Europea”, assenyala en un comunicat on rebutja les actuacions d’un Govern (l’espanyol) “que cada vegada s’allunya més de la ciutadania i del tarannà cívic i democràtic que caracteritza el nostre país”.

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha manifestat la seva “més contundent repulsa” a l’operació policial contra el referèndum, i el rebuig a “tota classe de violència”. “Catalunya i la nostra gent no es mereix el tracte i la brutalitat que es va fer palesa ahir, per part de les forces d’ordre públic de l’Estat”, lamenta en un comunicat.

A més, l’ACPC encoratja els seus mitjans “a què continuïn fent de testimonis d’aquest moment de la nostra història, que no defallim i estiguem al costat de la raó, de la fermesa i la llibertat”.

Finalment, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català també ha condemnat “enèrgicament la brutal actuació” de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per ” reprimir el dret de vot dels catalans” en el referèndum d’autodeterminació.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram