Durant la vaga general d’aquest 3 d’octubre, diferents professionals de la informació van viure situacions violentes.

El cap d’economia del Diari de Girona, Jesús Badenes, va ser agredit mentre cobria l’aturada a Salt i va ser ingressat a l’Hospital de Santa Caterina al rebre un fort al cap. Alguns testimonis apunten que l’agressor s’hauria enfrontat amb el piquet informatiu que havia enregistrat Badenes i que acabava de marxar.

Segons va explicar el mateix periodista al director del diari, Jordi Xargayó, l’última frase que recorda haver sentit és “m’han gravat, m’han gravat”, i creu que li van donar una puntada de peu al cap, explica el mitjà.

Per altra banda, un equip de laSexta que es trobava al Parlament fent connexions en directe, un cop finalitzat Al rojo vivo, van viure moments de tensió quan intentaven marxar, ja que alguns manifestants els van “insultar, amenaçar de mort i tirar cervesa”, segons el director de l’espai, Antonio García Ferreras. “Han estat 25 minuts desagradables, però molta gent ens ha recolzat”, afegia.

Segons va explicar a Onda Cero, l’equip del programa va ser protegit per quatre o cinc Mossos d’Esquadra, i finalment va marxar en un cotxe de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram