Diversos periodistes van patir alguns dels episodis de violència que es van produir durant i després de la manifestació per la unitat d’Espanya d’aquest diumenge a Barcelona convocada per Societat Civil Catalana.

L’incident més greu el va viure un fotògraf aficionat, al passeig de Sant Joan amb Ali Bei, que després de demanar a uns manifestants si podia fer-los una foto, va ser perseguit i colpejat per un grup persones, tal com es pot veure en el vídeo enregistrat per un periodista de l’Ara, i va acabar amb un trau al cap i diverses contusions a diferents parts del cos.

Per altra banda, davant la caserna de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia, un home va escopir i insultar una periodista de la Directa, a més de llançar-li una cervesa, segons explica el mitjà. Un equip de Telecinco també va ser increpat i agredit, informa l’ACN.

A l’Estació de França, un manifestant va colpejar amb el pal d’una bandera una periodista de TV3 mentre es trobava en directe dalt d’una plataforma i la resta cridava “TV3 manipuladora”. L’equip de la televisió pública va haver de marxar escortat entre insults. De fet, els periodistes la cadena van optar per treure els distintius dels micròfons per treballar entre els manifestants.

Durant la manifestació, els càntics contra TV3 van ser una constant. Fins i tot en els discursos finals, l’exdiputat socialista i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, s’hi va referir: “Fa falta un control democràtic dels mitjans de comunicació públics, que són una vergonya democràtica”, afirmació que va ser molt ben rebuda pels manifestants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram