En la compareixença del president de la Generalitat davant del ple del Parlament d’aquest dimarts, en què va assumir el mandat perquè Catalunya sigui una república independent i acte seguit va suspendre els efectes de la declaració d’independència per obrir un diàleg amb l’Estat espanyol, Carles Puigdemont va assenyalar que cal una “desescalada en la tensió” generada les darreres setmanes.

Més concretament, el president va apel·lar a les forces polítiques i als mitjans de comunicació perquè “contribueixin amb les seves paraules i les seves accions a rebaixar la tensió”.

Expectació mediàtica

En la sessió plenària d’aquest dimarts, el Parlament va batre el rècord de professionals de la informació acreditats per seguir la compareixença de Puigdemont. En concret, la cambra va tramitar 938 acreditacions per a redactors, gràfics, càmeres i tècnics, dels quals 358 de 126 mitjans estrangers.

A aquesta xifra s’han d’afegir els professionals que ja tenien passi per seguir tota l’activitat del Parlament, de manera que es va superar el miler d’acreditacions, el doble que en les sessions de més expectació celebrades fins ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram