El proper dimarts a la nit s’estrena al canal 33 el programa Ballar, la primera coproducció entre Televisió de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals. L’objectiu del nou espai és aconseguir que la dansa es difongui als territoris de parla catalana amb tota la seva diversitat i riquesa, posant en relleu tant les companyies, els creadors i els espais com totes les persones que de manera amateur tenen la dansa i el ball com a forma de viure.

El programa està presentat pel coreògraf Pere Faura i consta de 13 episodis on afrontarà el repte de fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no acostuma a fer-ho: des d’unes venedores de mercat, a uns interns de la presó, una classe de nens petits, uns adolescents, uns jubilats, una colla de castellers o un grup de pescadors de Palamós. A més, cada capítol comptarà amb els testimonis dels ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya.

“No és un reality ni un concurs, sinó que és un programa per associar amb valors”, ressalta Faura. Segons ell, Ballar és com “un puzle entre un valor, un col·lectiu i una coreografia, i té un to fresc, directe i accessible”. “La gent que balla és més feliç”, ressalta Guille Cascante, director de la productora del programa, Goroka.

“El més normal és que la gent en aquest moment també pugui triar programes culturals i d’entreteniment, a banda dels informatius”, defensa el director de TV3, Vicent Sanchis. “Desitjo que puguem presentar tan aviat com sigui possible més programes culturals que estan en espera per la situació excepcional que estem vivint”, explica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram