La Universitat Autònoma de Barcelona ha denunciat davant el Consell de l’Audiovisual i el Col·legi de Periodistes de Catalunya el programa Espejo público d’Antena 3 emès el 13 d’octubre per “manca d’ètica periodística”. El CPC ha traslladat la queixa al Consell de la Informació, que és l’encarregat d’estudiar les possibles vulneracions del Codi Deontològic.

La denúncia contra el programa de Susanna Griso es produeix per un vídeo on tres estudiants de la UAB explicaven que un grup d’independentistes les amenaçava, boicotejava i insultava. També denunciaven que es feien llistes d’alumnes no independentistes, i acusaven la rectora de no fer res tot i les queixes presentades.

El reportatge va aixecar molta polseguera a les xarxes socials, on es va qüestionar la seva veracitat i diversos alumnes de la UAB van negar les afirmacions.

D’entrada, en el vídeo en cap moment es va esmentar la vinculació de les joves amb Societat Civil Catalana. A més, una d’elles, Laura Casado, membre de Ciutadans, el 6 d’octubre, havia participat en un debat a BBC Mundo on no expressava cap mena de problema a la universitat quan se li preguntava si la situació que es viu a Catalunya l’havia afectada personalment en el dia a dia.

Una altra de les suposades estudiants de la UAB, Julia Moreno, un parell de dies abans havia aparegut als informatius d’Antena 3 en un reportatge sobre la “fuga d’empreses” a Catalunya com a demandant d’una primera feina amb dues titulacions.

El reportatge d’Espejo público arrencava indicant que s’havia fet fora del recinte universitari per “temor a represàlies de grups independentistes”, malgrat les tres joves no amaguen en cap moment la seva identitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram