El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha fet públics els guanyadors de la novena edició dels Premis Gabinets de Comunicació. Enguany, el Premi Portaveu, atorgat amb el vot dels col·legiats, ha estat per a Lara Costafreda i Rubén Wagensberg, coordinadors i portaveus de la campanya Casa nostra, casa vostra, la qual va mobilitzar la societat catalana en favor dels drets i l’acolliment de les persones refugiades i migrants.

Per altra banda, el jurat ha atorgat el premi al millor pla de comunicació a la campanya de comunicació transfronterera de l’Hospital de Cerdanya, presentat per Cristina ferrer. El veredicte destaca “la dificultat i complexitat de la tasca comunicativa” de la persona responsable de comunicació, i valora “l’acurada planificació comunicativa a curt i mitjà termini, tant interna com externa i també de crisis”.

Finalment, el nou premi a la millor acció comunicativa s’ha concedit ex aquo. Per un costat, s’ha distingit la campanya del projecte de desurbanització ambiental de Life Pletera, presentada per Jordi Gamero. El jurat ha ressaltat “l’ambició i innovació de l’acció” i “l’eficient estratègia de comunicació a través de l’art contemporani”. La iniciativa permetrà retornar a la natura un espai emplaçat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que va ser parcialment urbanitzat a finals dels 80.

El projecte comparteix guardó amb la campanya de comunicació de portes obertes de la Sagrada Família, presentada per Anna Bellorbí. El jurat n’ha valorat “molt singularment el rigorós i complet disseny d’estratègia comunicativa, amb l’objectiu de crear vincles emocionals entre la Sagrada Família i la ciutadania a partir d’un conjunt d’accions comunicatives internes i externes, com l’organització d’una exposició itinerant i la creació i difusió de diversos vídeos emotius”.

Els novens Premis Gabinets de Comunicació es lliuraran el 17 de novembre en un acte al Centre Cultural La Mercè de Girona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram