L’Auditori Josep Irla de Girona acull divendres i dissabte la novena edició de la Catosfera (la tercera que se celebra a la ciutat), el punt de trobada de la internet catalana, que enguany estrena un nou plantejament focalitzat en la comunicació digital.

El programa presenta set propostes de taules rodones i ponències en un moment d’un intens panorama informatiu on internet i les xarxes socials hi tenen un paper protagonista.

Les jornades arrenquen divendres amb Catosfera.edu (11.30h), a càrrec de Josep Maria Ganyet i Quico Domingo, que oferiran un taller sobre art visual i programació a alumnes d’instituts de Girona. Posteriorment hi ha la ponència Com et comuniques a la xarxa? Coses que no són massa legals i que desconeixies (fins ara) (12.30 h), de Ramon Arnó, i l’emissió en directe des de l’auditori del programa Popap de Catalunya Ràdio (13 h).

La inauguració oficial de la Catosfera serà la taula rodona Reptes del periodisme en l’era de la infoxicació (19 h), amb Mònica Terribas, directora d’El matí de Catalunya Ràdio; Antoni Bassas, directiu de l’Ara; el periodista i activista David Fernàndez, i el consultor en màrqueting i comunicació Jordi Sellas.

El primer dia clourà amb un sopar-tertúlia (21.30 h) d’aforament limitat amb el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director general de Mediapro, Jaume Roures.

Per dissabte la Catosfera ha programat cinc activitats. La primera és la taula La xarxa: l’àgora política? (11 h), amb els directors de comunicació de PDeCAT, Toni Aira, i ERC, Carles Foguet, i l’excap de premsa de la CUP, Jordi Salvia.

A continuació, En l’època de les dades, com les presentem? (12.45 h), xerrada on Pau Garcia (Domestic Data Streamers) i Miquel Serrabassa (NacióDigital) presentaran els projectes en què treballen.

A la tarda serà s’abordaran diferents Projectes periodístics que neixen i creixen en l’entorn digital (16 h), amb Arturo Puente (eldiario.es), Olga Sobrido (JotDown), Vicente Ferrer (Vice), Anna Palou (Jornada) i Anna Surinyac (5W).

Tot seguit hi haurà la taula Com construir una comunicació efectiva a la xarxa (17.45 h), amb la participació de Patricia Plaja, cap de comunicació dels Mossos d’Esquadra; Leti Rodríguez, social media manager de Moritz Barcelona, i l’assessor en comunicació Bernat Castro.

La cloenda de la Catosfera 2017 serà la ponència Educació mediàtica, la llavor de l’ètica a internet, a càrrec del periodista i vicepresident del Consell Català de l’Audiovisual, Salvador Alsius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram