El Convent del Carme de Valls acull dissabte a les 9 h la setena edició del Simposi Casteller de Catalunya, emmarcat dins la Fira de Santa Úrsula. Enguany, el principal tema de debat són els drets que es deriven de les actuacions castelleres, qüestió que genera discrepàncies en el món casteller i que va posar en perill les retransmissions televisives de les diades d’aquest any (finalment es va aconseguir un acord de mínims provisional).

En la taula de debat participaran Jordi Bacaria Martrus, president de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona; Francesc Domènech, periodista vallenc llargament vinculat al món de la televisió i coconductor del programa Des de la Plaça del Blat, de Ràdio Valls/Hit103; Alfonso González Bondia, professor titular del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, i els serveis jurídics que han assessorat la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Moderarà la presidenta del Col·legi de Periodistes de Tarragona, Sara Sans.

Una segona taula de debat se centrarà en l’evolució del món casteller a partir de les noves dinàmiques d’assaig implementades per les diferents entitats castelleres, anàlisi realitzada des del món del periodisme. Hi participaran els periodistes Josep Almirall i David Prats, del programa 3 rondes de Catalunya Informació; Joan Beumala, cronista del diari El Punt Avui, i Toni Comas, de la televisió pública del Camp de Tarragona TAC12. Aquesta taula serà moderada per la periodista vallenca arrelada a Vilafranca del Penedès, Cristina París.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram