La Guàrdia Civil ha començat a citar a declarar els responsables dels mitjans que van inserir publicitat institucional sobre el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. A partir d’aquest divendres ja compareixen a la caserna de Travessera de Gràcia de Barcelona la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach; el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, i l’editor de Directe!cat, Joan Puig.

Les compareixences es fan en qualitat de testimoni en relació amb la investigació declarada secreta iniciada per la Guàrdia Civil com a policia judicial a petició del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

A mitjan de setembre, agents de paisà de la Guàrdia Civil es van presentar a diferents mitjans per lliurar una notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on es demanava que s’abstinguessin d’inserir publicitat o propaganda sobre el referèndum i s’advertia de les “responsabilitats penals” en què es podien incórrer en cas contrari.

En el cas dels mitjans de la CCMA, una setmana abans el Tribunal Constitucional ja havia advertit Núria Llorach, Vicent Sanchis i Saül Gordillo perquè s’abstinguessin “d’iniciar, tramitar, informar o dictar, en l’àmbit de les respectives competències, cap acord o actuació que permeti la preparació i/o la celebració del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya” (requeriment també fet al Govern, a tots els alcaldes de Catalunya i a nombrosos càrrecs públics de la Generalitat).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram