La Sala Social del Tribunal Suprem considera “ajustat a dret” l’acomiadament col·lectiu dels treballadors de Radiotelevisió Valenciana i avala la constitucionalitat de la llei de tancament de RTVV que el va provocar. D’aquesta manera, desestima els recursos presentats contra la sentència de l’Audiència Nacional, ja que va resoldre en el mateix sentit la demanda presentada per la CGT.

El TS assenyala que l’ERO es va basar en l’extinció de RTVV i la seva “deficient situació econòmica”, de manera que “allunya l’ombra del frau i constitueix causa vàlida d’acomiadament col·lectiu”.

El Suprem també recorda que l’ERO és “fruit d’un acord assolit” entre la direcció i 12 dels 13 representants socials (l’única excepció va ser la CGT) “sense que s’hagi acreditat l’existència de coaccions o vicis de la seva voluntat”, defensa en un comunicat.

“Que allò esdevingut s’equipari a una ‘força major impròpia’ no implica que s’hagi de seguir el procediment específic de la força major (autorització administrativa) quan la causa real de l’acomiadament (i la activada) és l’extinció de personalitat jurídica i la greu situació econòmica”, remata el TS.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram