El Jutjat d’Instrucció número 20 de Barcelona ha obert diligències prèvies contra la revista El Jueves pel presumpte delicte d’injúries a causa d’una denúncia de la Policia Nacional espanyola per diversos continguts humorístics publicats arran de la seva presència a Catalunya. El proper dimecres, el director de la publicació satírica, Guille Martínez-Vela, està citat a declarat com a investigat.

El passat 5 d’octubre, El Jueves va publicar l’article La continua presència d’antidisturbis esgota les reserves de cocaïna a Catalunya en la secció de notícies paròdiques, el qual incidia en la qüestió amb el subtítol Els càrtels colombians han advertit que són incapaços de proveir tanta demanda.

La difusió de la peça a Twitter per part d’El Jueves va rebre la reprensió de la Policia per la mateixa via: “Donem suport i defensem la llibertat d’expressió, però no creieu que us heu passat de la ‘ratlla’?”, va respondre. Malgrat el suposat to distès a Twitter, el cos va acabar denunciant el mitjà satíric.

Aquest, però, no ha estat l’únic contingut humorístic publicat per El Jueves des de la massiva arribada a Catalunya d’agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram