La demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona han obert la convocatòria de la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. El termini per presentar els treballs finalitza el 10 de gener de 2018, i els guanyadors es donaran a conèixer a principis d’any en un acte públic.

Els Premis Carles Rahola, que reconeixen la tasca de la professió periodística a les comarques gironines, es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa (impresa o digital), ràdio, televisió, fotoperiodisme, informació digital (multimèdia) i comunicació institucional. Totes les modalitats estan dotades amb 1.000 euros, a excepció del premi al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2017, excepte els projectes de comunicació periodística.

Paral·lelament també s’ha obert la convocatòria de la tercera edició de la Beca Carles Rahola, impulsada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Col·legi i la Diputació. Enguany, la beca ha modificat el seu sistema. Si fins ara es repartia la dotació en les dues modalitats –1.800 a un projecte professional i 1.200 a l’universitari–, ara cada any s’alternaran i els 3.000 euros s’atorgaran només a una de les dues categories.

En aquesta edició, la beca es dirigeix a periodistes donats d’alta en qualsevol col·legi oficial professional. El que no ha variat és l’objecte de la recerca: la beca s’atorgarà al millor projecte inèdit de recerca en l’àmbit de la història del periodisme a les comarques gironines, el qual s’haurà de basar de manera principal en els recursos i els fons documentals que conté l’Arxiu Municipal de Girona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram