La secció sindical de CCOO a RTVE ha decidit denunciar Informe semanal davant la Junta Electoral Central i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya pel tractament informatiu de tres reportatges sobre la situació política de Catalunya emesos en els dos darrers programes. Per al sindicat, les peces van incomplir tant “els principis establerts en el mandat marc” com “els valors democràtics de la informació exigibles a RTVE com a prestador d’un servei públic”.

CCOO recorda que els reportatges Democracia: ley y orden i Posverdad y separatismo (del 28 d’octubre) i El factor 155 (4 de novembre) es van emetre després de convocar-se eleccions al Parlament de Catalunya, i que des d’aleshores els mitjans de comunicació “han de complir amb els compromisos de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat”.

La secció sindical assenyala que demanarà a la Junta Electoral que vigili amb “especial atenció” el paper de TVE en el procés electoral del 21 de desembre, ja que entén que els comicis tenen més transcendència que l’habitual.

“No permetrem que els directius de RTVE vulnerin sorneguerament com fan els que són els principis fonamentals de ciutadania. Aquells que treballen per a la protecció d’un dret fonamental, com és el dret a la informació, han de ser especialment controlats”, afirma el sindicat en un comunicat.

Demana la supressió del programa de Carlos Herrera

Per altra banda, la secció sindicat de CCOO a RTVE ha demanat la retirada del programa ¿Cómo lo ves?, de Carlos Herrera, que en l’emissió del passat dissabte va debatre sobre assetjament sexual a la feina amb Salvador Sostres, qui va assegurar que la Llei de violència de gènere “acusa l’home pel mer fet de ser-ho, és una llei impresentable, és feixisme”. El sindicat només pot entendre la presència del polèmic periodista com una “provocació”.

El sindicat assenyala que Sostres és “un home de la dreta que cal amagar, un home que conviu amb la grolleria i amb l’Espanya superada fa 50 anys”, i que les seves paraules “haurien de ser eradicades de qualsevol país democràtic, de qualsevol mitjà de comunicació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram