La secció espanyola de Reporters sense Fronteres ha renovat la seva junta directiva arran de la mort al juliol de la seva presidenta, Malén Aznárez. El nou president és Alfonso Armada, periodista d’ABC, que des de 2012 ocupava la vicepresidència de l’organització.

Per la seva part, la fins ara presidenta en funcions, Macu de al Cruz (RNE), torna al càrrec de vicepresidenta. Per omplir la vacant d’Armada en l’altra vicepresidència s’incorpora a la junta la periodista Alicia Gómez Montano (TVE). Finalment, Rosa Meneses (El Mundo) continua com a secretaria general de l’organització i Carmen Rengel (El Huffington Post) com a tresorera. 

Completen la junta els vocals Gervasio Sánchez (Heraldo de Aragón), Álvaro Ángel Vega Cid (RTVA), Rafael Panadero (Cadena SER), Mayte Carrasco (freelance), Alfonso Bauluz (EFE), Ángel Martínez (El Confidencial), Pilar Bernal (Telecinco) i María Dolores Masana (Comissió Deontologia-FAPE).

La nova junta directiva va ser elegida per unanimitat en una assemblea celebrada el passat dilluns a Madrid.

En la nova etapa, RSF a Espanya es proposa consolidar l’organització com a “adalil” de la defensa de la llibertat d’informació; vincular un major nombre de professionals; defensar un periodisme basat en els fets i les dades, i combatiu amb les notícies falses, i consolidar les relacions amb l’Amèrica Llatina.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram