Imatge del reprovat programa de telerealitat 'Gipsy Kings' de Cuatro.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull dimarts la jornada sobre El tractament del poble gitano als mitjans de comunicació, que té per objectiu debatre i reflexionar sobre com es representa aquest col·lectiu i trobar eines per trencar amb la reproducció d’estereotips i prejudicis.

La sessió arrencarà amb la conferència Qui som els rroma? (9.30 h), a càrrec de Sebastián Porras, membre del patronat i cap de l’àrea de cultura gitana de la Fundació Privada Pere Closa.

Posteriorment s’ha programat la taula rodona Propostes i recomanacions per visibilitzar el poble gitano als mitjans (10.45 h), amb Carme Figueras, presidenta de al Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual i consellera del CAC; Miquel Torres, gerent de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, i Carmen Santiago, presidenta de la Federació d’Associacions de Dones Gitanes Kamira.

Finalment, el periodista i gestor cultural Joaquín López Bustamente, director de la revista Cuadernos Gitanos, oferirà la ponència Ones, pàgines i pantalles: la imatge social gitana als mitjans de comunicació (12.30 h).

Com a premissa, els impulsors de la jornada expliquen que el coneixement real de la cultura gitana per la societat majoritària és “gairebé nul”, i que els mèdia tenen un “paper protagonista” en la construcció, la reproducció i el reforçament d’estereotips i prejudicis, al mateix temps que poden contribuir a superar desigualtats.

La jornada està organitzada per la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, el Col·legi de Periodistes, FAGiC, i la Fundació Pere Closa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram