La secció sindical de CCOO a RTVE Catalunya ha denunciat la situació “crítica” en què es troben les instal·lacions del centre de producció a Sant Cugat, les quals assegura que s’estan deteriorant amb “passos de gegant”. L’organització en responsabilitza la direcció de patrimoni de la Corporació “amb el beneplàcit” de la direcció de RTVE a Catalunya.

“La climatització no funciona, les goteres ens rodegen, els banys estan en un estat pèssim, així com els sostres, els terres, l’asfalt de la zona d’aparcament…”, explica CCOO, que atribueix el mal estat a la deixadesa i la manca de manteniment.

El sindicat explica que, amb l’arribada del fred, només funciona una de les calderes del sistema de climatització, sense potència suficient per cobrir tots els edificis i plantes, de manera que la plantilla “es veu en l’obligació de treballar amb l’abric, la bufanda i la gorra, com si estigués a la intempèrie”.

Risc per a la plantilla

CCOO també denuncia que hi ha goteres “per tot arreu”, les quals es combaten amb galledes i lones penjant del sostre, i adverteix que, si no es reparen, podrien acabar amb alguns equips electrònics i amb la instal·lació elèctrica. “Els cables estan penjant, les alarmes antiincendis soltes, els terres mullats, hi ha filtracions a sostres i parets. Esperem que els desperfectes acabin aquí, perquè algun treballador podria patir danys importants per electrocució o per caiguda”, afirma.

L’organització sindical no admet “l’excusa” que no hi ha pressupost per a les reparacions, ja que actualment s’està canviant el cub amb el logotip que corona l’edifici, i a l’estiu es van substituir les portes d’entrada, es va renovar la il·luminació del passadís d’entrada, i s’ha decorat una paret de la redacció d’informatius.

“La intenció de la direcció és clara: invertir en imatge superficial amb la intenció d’aparentar. Per a ells és més important quedar bé amb els convidats que acudeixen al centre que vetllar pels treballadors perquè desenvolupin la seva tasca en les condicions adequades”, denuncia la secció sindical de CCOO a RTVE Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram