El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, ha estat escollit vicepresident de la Xarxa d’Autoritats de Regulació Mediterrànies. L’elecció implica que, d’aquí un any, Loppacher serà el president d’aquesta plataforma que aplega les autoritats audiovisuals de 24 països. A més, el 2018, el CAC acollirà la seva reunió anual.

El nomenament ha tingut aquest divendres a Marsella, on durant dos dies s’ha celebrat la 19a reunió de la RIRM (per les seves sigles en francès), durant la qual s’ha escollit com a president Olivier Schrameck, president del Consell Superior de l’Audiovisual francès.

Tal com marquen els estatuts de la Xarxa, el fins ara president, Josep Maria Guinart, membre de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, passa a ser també vicepresident de l’entitat.

“Volem expressar la nostra voluntat de fomentar i promoure el treball conjunt de totes les autoritats mediterrànies pel futur de l’audiovisual comú, pel pluralisme i per vetllar, de la millor manera possible, pels drets de la ciutadania en l’àmbit audiovisual”, ha assenyalat Roger Loppacher en la intervenció davant el plenari de la RIRM per presentar la seva candidatura.

El president del CAC ha subratllat la necessitat de cooperar i coordinar-se amb les autoritats audiovisuals que formen la Xarxa mediterrània, en especial en aspectes que són una preocupació comuna, com ara la millora de la presència de la dona en els mitjans o el tractament de la diversitat i de la violència masclista.

“Els canvis avui són accelerats. I en el nostre sector, encara més. Els reptes que tenim per davant són molts i diversos. I per fer-hi front, crec que avui és més important que mai reivindicar la importància de les autoritats reguladores, ja que són elements que aporten qualitat democràtica a les nostres societats, així com reafirmar la voluntat d’encarar els reptes que tenim per davant de manera conjunta”, ha defensat Loppacher.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram