Igualada acull fins diumenge la 15a edició del Zoom Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats, certamen plenament consolidat que ha anat evolucionant amb els anys conforme ho feia el gènere.

La principal novetat d’enguany és la creació del Talent Campus de Formats de Televisió, una estada formativa per desenvolupar idees pròpies de nous formats amb la col·laboració de professionals del sector. Els participants podran assistir a les Zoom Class matinals impartides per professionals de la televisió i a sessions tutorials personalitzades a les tardes, entre el 22 i el 25 de novembre.

En aquest campus s’analitzaran, debatran i treballaran propostes creatives presentades per ajustar-les a la realitat del mercat amb l’objectiu de confeccionar una guia que segueixi els estàndards de la indústria i que estigui preparada per compartir amb productores o mitjans de comunicació. La voluntat de la iniciativa és potenciar el talent jove.

Guardons

En aquesta 15a edició, els vuit telefilms i minisèries que conformen la secció oficial a concurs, són: El nom, dirigida per Joel Joan; Charité, de Sönke Wortmann; Vida privada, de Sílvia Munt; Els fills del sol, de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol; Memo, d’István Tasnádi; Wunschkinder, d’Emily Atef; In arte Nino, de Luca Manfredi, i De la ley a la ley, de Sílvia Quer. Totes elles opten als premis a millor pel·lícula, direcció, interpretació i guió atorgats pel jurat oficial, a més del premi al millor film del jurat jove.

Durant el certamen també es lliuraran el Premi d’Honor al periodista Àngel Casas i el Premi ‘Tu ets la tele’ al programa Saber y ganar, presentat per Jordi Hurtado a La 2. A més, el Zoom també distingirà Nit i dia, produïda per TV3 i Mediapro, amb el premi a la millor sèrie espanyola, mentre que l’actriu Bruna Cusí rebrà el Premi Auguri Sita Murt a les joves promeses.

Pilots a Barcelona

A banda, per quart any consecutiu, el Zoom tindrà una subseu a Barcelona divendres amb la programació del Showcase de Pilots de Ficció realitzat conjuntament amb la revista Serielizados. La iniciativa busca donar visibilitat a la ficció emergent i apropar els nous creadors a la indústria audiovisual.

En el marc del Showcase, betevé lliurarà el Premi de la Crítica dotat amb 30.000 euros, i el Premi dels Creadors, amb 20.0000 euros, en concepte de drets d’una segona temporada, a sengles projectes que ja van participar en la primera fase del programa Tube d’assaig.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram