Entre l’1 de desembre i el 15 de gener, el portal de RTVE es quedarà sense servei de notícies de 2.30 a 6 de la matinada per manca de personal. Segons explica el Consell d’Informatius de RTVE.es, “l’escassetat” de plantilla no permet oferir la cobertura necessària durant 24 hores. L’organisme professional recalca que la supressió del servei de matinada suposa retrocedir nou anys i mig, quan el web de notícies arrencava.

“El fet que la plataforma digital de RTVE no cobreixi durant 24 hores l’actualitat informativa és molt greu tractant-se d’un mitjà online, en la naturalesa del qual la immediatesa i l’última hora són pilars fonamentals”, lamenta el CdI.

La decisió, però, palesa un fet “encara més greu”, segons adverteix: “La precarietat d’una redacció digital que, en lloc de créixer, com seria lògic en el context de transformació informativa en què ens trobem, s’ha anat reduint sistemàticament”. En els darrers cinc anys, la redacció ha passat de 34 informadors a 25 (sense comptar caps i editors).

“Desmantellament progressiu”

El Consell d’Informatius de RTVE.es explica que, des de que la direcció informativa de l’àrea de mitjans interactius va passar a dependre dels serveis informatius de TVE, s’ha produït un “desmantellament progressiu” per acció o omissió dels seus responsables (els directors del Canal 24 Horas).

Per tot plegat, el CdI insta a revertir la situació “amb urgència”, però també a “plantejar un projecte que suposi una aposta clara i decidida pel desenvolupament de l’àrea digital informativa de RTVE, davant el risc de convertir-se en un mitjà irrellevant en el panorama actual”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram