El programa Deuwatts de betevé ha guanyat la quarta edició del Premi Periodístic ATLL de l’Aigua (dotat amb 3.000 euros) per un reportatge del seu director, Lluís Reales, sobre la gestió de l’aigua a Castellar del Vallès emès el passat 26 de setembre.

El jurat considera que l’autor ha realitzat un reportatge equilibrat pel que fa a l’ús d’imatges, conformant una peça “homogènia i didàctica”. A més, es destaca l’aposta per l’objectivitat, amb l’aportació de diverses fonts, i que el treball plantegi quines són les solucions del futur en un context marcat per l’escassetat, la reducció de les pluges i la incidència del canvi climàtic.

Per la seva part, els tres accèssits (cadascun dotat amb 1.500 euros) enguany han estat per a un reportatge de Ferran Polo publicat a El 9 Nou (edició Vallès Oriental) sobre un estudi pioner a la riera de Vallforners per analitzar com la vegetació permet millorar la qualitat de l’aigua; un reportatge de Cristina Savall publicat a El Periódico sobre el projecte per reverdir 22 trams del mil·lenari Rec Comtal, i un article de Josep-Oriol Font publicat a la revista Plaça Vella sobre els orígens del reaprofitament d’aigua a Castellar del Vallès i un repàs a la història de la Comunitat de Regants de les Aigües del Torrent de Canyelles.

El lliurament del quart Premi Periodístic ATLL de l’Aigua, al qual s’havien presentat un total de 17 treballs (dos més que l’any passat), va tenir lloc aquest dijous al vespre en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El jurat estava format per la cap de comunicació de l’Agència Catalana de l’Aigua, Montse Alomà; el cap de comunicació del Col·legi de Periodistes, Xavier Puig; el director general d’ATLL, Alfredo Gutiérrez; la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Maria José Recoder, i el vicedegà i director de la titulació de Periodisme de la UPF, Sergi Cortiñas.

El guardó, dirigit a mitjans catalans impresos, digitals o audiovisuals, té per objectiu promoure i reconèixer la tasca dels professionals distingint els treballs sobre temàtica de l’aigua com a recurs escàs i indispensable, la seva importància en el desenvolupament humà i industrial, així com la de la seva preservació i el seu bon ús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram