La junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya troba “del tot inadmissible” que la Junta Electoral Central “es prengui la llibertat de decidir com s’ha de fer la informació en els mitjans públics, emparant-se en una suposada vulneració del principi de neutralitat informativa”.

Per a l’entitat, la prohibició a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de l’ús d’expressions com consellers empresonats o llista del president, o no admetre que es parli de consellers o president, suposa “una intromissió en tota regla a un dels pilars fonamentals de la democràcia, com és la llibertat d’informació i la no ingerència política”.

El Col·legi afegeix que la prohibició també representa un “menyspreu inadmissible i intolerable” a la feina dels professionals de la informació, ja que queden “relegats i menystinguts”.

En un comunicat, el CPC demana de nou als membres de la Junta Electoral i als polítics “més respecte per la feina dels periodistes i menys marcar les pautes sobre com s’ha d’informar”.

El Grup Barnils ho qualifica de “censura”

El Grup de Periodistes Ramon Barnils també s’ha mostrat contrari a les resolucions de la JEC. “A l’empara d’una suposada vulneració del principi de neutralitat informativa, les prohibicions de la Junta amenacen la llibertat d’informar dels mitjans públics catalans i representen un exemple evident de censura informativa”, ha assenyalat.

L’entitat considera que la Junta Electoral Central “no pot garantir el respecte de determinats drets limitant-ne d’altres i fer de redactor en cap dels mitjans públics”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram