El dibuixant José Luis Martín Zabala, que signa habitualment com a JL Martín, ha fet donació de 491 dibuixos originals a la Biblioteca de Catalunya. Del conjunt del donatiu, destaquen els 203 dibuixos de la tira còmica Quico el progre d’El Periódico, la més coneguda i de més llarga durada, i que darrerament ha estat recuperada Quico jubilata.

L’humorista gràfic també ha fet arribar dibuixos d’altres personatges com El Dios o Jesusito, i acudits i portades per a revistes humorístiques i de premsa general, com El Jueves, Por Favor, Mata ratos, Primera Plana, La Vanguardia i El Periódico.

Amb aquesta aportació, la Biblioteca de Catalunya amplia l’obra impresa que ja conservava amb uns dibuixos que considera de gran interès patrimonial i que donen una visió íntegra de l’artista, alhora que completen i amplien el fons d’il·lustradors de l’equipament.

JL Martín va començar al setmanari satíric El Papus el 1976, i des d’aleshores ha publicat a Mata Ratos, Por Favor, Titánic, Interviú i La Vanguardia. El 1977 va ser cofundador del setmanari El Jueves, del qual en va ser editor durant més de 30 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram