Els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio consideren que la resolució de la Junta Electoral Central on prohibeix algunes expressions per referir-se al president Puigdemont i als consellers és una “greu ingerència” en el criteri periodístic de les respectives redaccions.

Ambdós òrgans afirmen en sengles comunicats que prohibir l’ús de determinades paraules i expressions “és una cotilla a la llibertat d’expressió”; rebutgen “la censura i les llistes negres de paraules prohibides”, i reivindiquen el periodisme “lliure i no polititzat”.

El consell professional de Catalunya Ràdio afegeix que la resolució de la JEC és “un nou intent d’influir” en la feina dels periodistes “en benefici dels interessos dels partits que presenten aquesta mena de queixes” (en aquest cas, la denúncia era de Ciutadans).

“Sabem que, com a mitjans públics, hem de passar comptes davant la societat i, precisament per això, reclamem que se’ns deixi treballar amb el màxim rigor periodístic sense intromissions polítiques de cap mena”, assenyalen els professionals de la ràdio.

Per la seva part, el consell professional de TV3 assegura que l’actuació de la JEC té uns efectes que “de cap manera caminen en el sentit de garantir la neutralitat i la imparcialitat”, que en teoria és el que perseguia.

L’òrgan professional de la televisió també critica que la Junta Electoral considerés que la cobertura de la manifestació de l’11 de novembre per la llibertat dels presos polítics va vulnerar “els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa”, obviant que la cadena també va retransmetre la del 29 d’octubre per la unitat d’Espanya convocada per Societat Civil Catalana.

“El que fa la Junta Electoral és, ras i curt, apartar del judici l’element més rellevant. I la decisió que se’n deriva és negligent”, conclou el consell professional de TV3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram