El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha denunciat davant la Fiscalia de Barcelona 33 continguts d’internet susceptibles d’incitar a l’odi i a la violència envers les persones LGBTI. Es tracta de 26 vídeos de YouTube, un vídeo de Dailymotion, dos fòrums, dos pàgines web i dos blogs, tots accessibles en obert. L’ens regulador ha instat les empreses proveïdores a la retirada immediata d’aquests continguts.

El CAC assenyala que la visió conjunta dels continguts analitzats mostra l’existència d’un discurs que “estigmatitza” les persones LGBTI individual i col·lectivament. Per una banda, se les identifica amb la pedofília o la pederàstia (en 19 de les 33 referències analitzades), i/o s’equipara l’homosexualitat amb una “anomalia”, ja sigui com a “perversió sexual o parafília” (8 referències) o com a “malaltia mental” (9 referències).

El Consell explica que l’estigmatització del col·lectiu estableix “un entorn discursiu favorable a l’agressió en el marc de les xarxes”, ja sigui verbal, amb l’ús d’expressions “denigrants i ofensives” (en 23 referències), o amb “l’amenaça, l’exhortació o la relativització de l’ús de la violència” contra les persones LGBTI (4 referències).

L’informe elaborat pel CAC també ha estat enviat a la Direcció General de la Policia de la Generalitat; el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; el Col·legi de Periodistes de Catalunya; la Subdirecció General de Serveis de la Societat de la Informació de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació; el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; el Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals, i l’Oficina per la no-discriminació de l’Ajuntament de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram