L’eurodiputada d’Izquierda Unida Marina Albiol ha demanat a la Comissió Europea que, a més de lluitar contra les anomenades fake news, també ho faci contra la “manipulació” que es realitza des de mitjans de comunicació com TVE. La portaveu fa la petició en una carta dirigida al vicepresident de la CE responsable del Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, arran de les iniciatives per perseguir la difusió de notícies falses en mitjans i xarxes socials.

“Compartim aquesta preocupació, però considerem que tan perilloses són aquestes notícies per a l’opinió pública com la constant manipulació que es porta a terme en diferents mitjans de comunicació, molts dels quals són de titularitat pública i, per tant, no haurien de ser instrumentalitzats pels governs”, assenyala Albiol en la missiva.

L’eurodiputada posa com a exemple l’Executiu de Mariano Rajoy: “El Govern espanyol s’ha mostrat preocupat per qüestions com l’anonimat a les xarxes o la proliferació de notícies falses, i en canvi permet, empara i fins i tot promou la flagrant manipulació informativa dels principals canals públics de televisió”. Per secundar les seves acusacions, recorda els informes del Consell d’Informatius de TVE on es denuncien diferents casos de manipulació i males pràctiques.

Per tot plegat, Marina Albiol demana que, en el marc de la lluita contra les fake news, també s’atengui “la necessitat d’acabar amb la manipulació informativa, com a mínim en els mitjans de titularitat pública”. Així, suggereix que el grup d’experts de la CE que hi treballa “també estudiï mesures per combatre la manipulació informativa”, i tingui en compte el funcionament del CdI de TVE, ja que es tracta d’un òrgan “exemplar en la tasca de control, vigilància, denúncia i correcció de males pràctiques en els serveis informatius de la televisió pública”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram