La modificació de la Llei de RTVE aprovada al setembre preveia que es pogués renovar la presidència i el consell d’administració mitjançant un concurs públic. A finals de mes, però, finalitza el termini per aprovar la normativa del concurs sense que ni tan sols s’hagi començat a debatre, de manera que l’elecció es farà amb el procediment habitual, amb compareixences davant la comissió mixta de control de RTVE.

El grup de treball mixt de Congrés i Senat per consensuar el model de concurs es va constituir tot just aquest dijous, tan sols 17 dies abans d’expirar el termini, i no hi ha cap previsió de reunir-se aquest any.

Això sí, els nous president i membres del consell d’administració han de ser escollits amb els nous paràmetres, els quals requereixen un major consens. És a dir, han de tenir el suport de dos terços de la cambra corresponent, que si no s’assoleixen es transformen en una majoria absoluta en segona votació en un termini no inferior a 15 dies, i sempre que les candidatures hagin estat proposades almenys per la meitat dels grups parlamentaris (actualment se’n necessitarien quatre).

Ciudadanos i Podemos han acusat PP i PSOE del deixar vèncer el termini expressament per no haver de convocar el concurs públics, cosa que els socialistes han negat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram