El Jutjat de Primera Instància número 28 de Barcelona ha emès una interlocutòria on exigeix a El País i el seu director a complir la sentència que obliga el diari a rectificar un article publicat el desembre de 2014 on assegurava que Jaume Roures tenia 250 milions en 150 comptes, un terç dels quals en paradisos fiscals. Més de mig any després de la sentència, El País encara no ha rectificat, motiu pel qual el jutge l’insta a fer-ho en el termini d’un mes.

En la resolució, l’Audiència Provincial de Barcelona va concloure que el diari de Prisa havia estat “incapaç d’aportar elements” que demostressin les informacions publicades. Segons assenyalava, l’únic document aportat no té “eficàcia probatòria”, ja que és “una simple relació de la qual es desconeixen l’autoria i les fonts, ni conté cap element que permeti constatar la veracitat” de l’article.

L’Audiència considerava que la informació va perjudicar Jaume Roures i Mediapro, i demanava que es publiqués el text de rectificació “sense comentaris ni postil·les”, amb una rellevància semblant a la notícia de desembre de 2014, amb el mateix tipus i mida de lletra, en portada i a la secció de Societat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram