La col·locació d’una placa al carrer de la Canal 26 de Manresa, on va néixer Josep Maria Planes i Martí (Manresa, 1907 – Barcelona, 1936), ha posat fi al conjunt d’activitats programades entorn a la figura del que està considerat el precursor del periodisme d’investigació a Catalunya. L’acte de clausura de l’Any Planes (que al final s’ha allargat 20 mesos) va tenir lloc dimecres al vespre, coincidint amb el 111è aniversari del seu naixement.

En l’acte de descoberta de la placa van intervenir l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Cultura, Anna Crespo; l’historiador Francesc Comas, de la Comissió de l’Any Planes, i Ricard Planes en representació de la família.

Durant l’Any Planes s’ha ofert un ampli programa d’activitats per recordar, difondre i reivindicar la seva figura. Un dels moments destacats va ser el passat setembre, quan Josep Maria Planes va rebre el títol de Manresà Il·lustre, la màxima distinció de la seva ciutat natal. Posteriorment, al desembre, es va inaugurar un monòlit en memòria del periodista al Mirador de la Font Groga, a la carretera de la Rabassada de Barcelona, on va ser assassinat per un escamot de la FAI l’agost de 1936.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram