El 31 de gener es va constituir formalment l’Associació Casa de la Premsa, impulsada per 21 entitats i col·lectius veïnals del barri del Poble-sec de Barcelona i organitzacions del periodisme. Amb la seva creació es dissol la comissió creada el 2015 per recuperar l’edifici que va ser el centre d’atenció dels periodistes que cobrien l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

L’associació compta amb la participació de la Fundació Periodisme Plural, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Som Atents i Sicom (Solidaritat i Comunicació). També en formen part la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, la Unió de Veïns, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes, el Col·lectiu d’Artistes, l’Associació de Col·leccionistes, la Fundació Sant Pere Claver, el Centre de Recerca Històrica del Poble-sec, els Amics de Santa Madrona, el Consell de Cultura Popular, Susoespai (Creació i Salut Mental), el Col·legi d’Arquitectes del Poble-sec; el projecte radiofònic comunitari Ràdio-actius, i les parròquies del barri.

El primer president de l’Associació Casa de la Premsa és Jordi Goñi, de l’Associació de Col·leccionistes, mentre que el secretari de la junta és Gil Toll, coordinador de les cinc organitzacions periodístiques. Completen la junta el vicepresident Carles Burgès, el tresorer Jordi Llavador, i els vocals Enric Francès, Adrián Arnau, Dina Alert, Josep Fabra, Maite Gutiérrez, Víctor Giménez, Jordi Romeu i Joan Martínez.

La nova entitat farà un especial seguiment del projecte de rehabilitació de l’edifici de la Casa de la Premsa endegat per l’Ajuntament de Barcelona. Mentre dura el procés, també treballarà per definir els usos del nou equipament i les entitats que en formen part programaran activitats a la zona habilitada de l’edifici que ja està en ús gràcies a un conveni provisional amb el Districte de Sants-Montjuïc.

Les organitzacions periodístiques pretenen que la comunicació sigui un eix temàtic de les activitats que s’organitzin a la Casa de la Premsa un cop estigui en funcionament, amb un espai per a la memòria dels mitjans de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram