El Grup de Periodistes Ramon Barnils va presentar dijous al vespre la setena edició de l’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics, que presenta 1o reportatges en profunditat sobre temes que han estat silenciats, maltractats, ignorats o infrarepresentats o en els grans mitjans.

El treball inclou sis anàlisis d’experts que reflexionen sobre qüestions que han marcat el periodisme al país durant el 2017, així com sis almanacs temàtics que compilenalguns dels titulars més controvertits i tractaments més polèmics que s’han vist als mitjans.

Per sisè any, el projcte s’ha materialitzat gràcies al crowfunding. En aquesta ocasió, el Grup Barnils ha recaptat 8.980 euros de 351 mecenes (l’objectiu inicial eren 6.000).

“En seleccionar quins temes investigàvem en aquesta edició ens vam adonar que fins i tot en relació a les qüestions més presents als mitjans, com el procés polític de Catalunya o les dificultats de migrants i refugiats per arribar a Europa, hi ha aspectes silenciats que calia tractar a l’Anuari”, assenyala la coordinadora del projecte, la periodista Elisenda Rovira.

Enguany, el reportatge estrella és En nom d’Espanya, del fotoperiodista especialitzat en extrema dreta Jordi Borràs, que comptabilitza 139 incidents violents al Principat amb motivació política en defensa de la unitat d’Espanya entre el 8 de setembre i l’11 de desembre de 2017 (sense incloure les agressions per part dels cossos policials de l’1 d’octubre).

La resta de reportatges, són: El capital català que construeix l’Europa fortalesal; L’Eivissa dels Matutes: un imperi de festa, de luxe i d’enginyeria fiscal; Negoci immobiliari al tercer sector; La revolució dels afectes quilòmetre zero; Menjar que mata; El Camp de Tarragona malda per respirar aire de qualitat; Els collidors de cítrics, precaris i explotats; Comportes obertes a l’aigua privada a la Catalunya del Nord, i L’Any Pedrolo, una oportunitat per oblidar l’autocensura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram