Un grup de periodistes vinculats a l’Hospitalet de Llobregat ha posat en marxa l’associació per al Foment de la Informació Crítica (FIC-LH), la qual neix amb la voluntat de promoure activitats i iniciatives que contribueixin a la formació d’una ciutadania “més conscient, crítica i responsable”.

Aquest dijous se celebrarà l’assemblea constituent durant la qual s’elegirà una junta provisional. L’acte tindrà lloc a L’Harmonia de l’Hospitalet a les 19 h. L’entitat resta oberta a totes aquelles persones interessades en els seus objectius, professionals del periodisme i la comunicació o no.

La iniciativa cívica parteix d’un grup de joves periodistes preocupats per la qualitat de la informació que rep la ciutadania i de professionals veterans hereus de l’esperit de L’Estaca, un setmanari independent creat a L’Hospitalet el 1978 dirigit per Lluís Bassets, el qual es va publicar gràcies a les aportacions populars.

Els impulsors de FIC entenen que aquella experiència, en què els periodistes van gestionar el seu propi mitjà, és ara “més fàcil d’abordar i tan necessària com llavors, en plena expansió de les fake news o notícies falses”.

El grup promotor considera que aquesta aliança intergeneracional i ciutadana contribuirà a l’èxit de la iniciativa, per la qual cosa intenta localitzar persones, professionals del periodisme o no, que hagin estat vinculades a l’Hospitalet i/o vulguin seguir estant vinculades al seu desenvolupament d’alguna manera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram