El Ministeri d’Hisenda ha enviat un requeriment a la interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, perquè remeti un detallat informe sobre els pagaments “per qualsevol concepte” realitzat des de 2015 a una seixantena d’empreses, entitats i persones, entre els quals diversos mitjans i professionals de la comunicació.

Amb aquesta mesura, el departament comandat per Cristóbal Montoro buscaria indicis que demostressin que el Govern va invertir diners públics per finançar el referèndum de l’1 d’octubre i poder fonamentar el delicte de malversació en la causa oberta contra l’independentisme.

Oriol Soler i grup Som

En el llistat enviat per Hisenda hi surt Mediapro i algunes de les seves filials, així com el diari Ara, el seu president, Ferran Rodés, i periodistes accionistes del mitjà com Antoni Bassas, Toni Soler, Albert Om i Xavier Bosch.

Hisenda també posa especial atenció en l’editor Oriol Soler i el grup cooperatiu que presideix, Cultura 03 (ara Som), a més de les empreses que en formen part com Sàpiens Publicacions, el setmanari Contrapunt de Mollet, la productora Batabat i Ara Llibres. En el llistat també hi apareix el periodista i editor Eduard Voltas, conseller delegat de Time Out Spain.

A banda, el Ministeri també demana detalls sobre el pagament de diferents beques, articles acadèmics, capítols de llibres, seminaris i conferències.

El requeriment també exigeix “identificar els funcionaris, empleats públics o autoritats responsables” de tots aquests pagaments. La interventora general ha d’enviar l’informe abans del 12 de març.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram