El comitè de vaga de RTVE ha denunciat que la direcció de l’ens ha intentat boicotejar la vaga feminista d’aquest dijous.

Primer, evitant assolir un acord de serveis mínims, malgrat s’havia presentat una proposta molt semblant a vagues generals anteriors, segons la CGT. El sindicat ha explicat que un dels principals esculls ha estat la negativa a informar de l’alteració del servei per la vaga utilitzant la paraula feminista.

Després, un cop el Ministeri d’Hisenda va establir els serveis mínims, l’aplicació que n’ha fet la direcció ha penalitzat les dones, amb nombrosos casos on s’han col·locat més dones que homes en seccions on els segons són majoria, segons explica el comitè.

Per exemple, en la secció d’esports, formada per quinze homes i cinc dones, s’han adjudicat els serveis mínims a un home i dues dones. A l’àrea de societat ha tocat un home i cinc dones, i a política tot dones. Per la seva part, a Los desayunos de TVE, amb una redacció amb tres dones i tres homes, els serveis mínims s’han adjudicat únicament a dues dones. A banda, a algunes treballadores se’ls va demanar avançar peces per emetre aquest dijous.

Per a la CGT, l’objectiu de la direcció de RTVE ha estat “invisibilitzar tant la vaga com el moviment feminista”. El comitè de vaga ja ha anunciat que denunciarà l’empresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram