Álvarez Gundín, director d'informatius de TVE. El Consell d’Informatius de TVE ha denunciat el “veto” de la direcció als periodistes Fernando Garea i José María Calleja, en les tertúlies del programa Asuntos públicos del Canal 24 Horas. L’òrgan professional explica que el director d’informatius, José Antonio Álvarez Gundín va demanar al director de la cadena, Álvaro Zancajo, “l’expulsió immediata” dels dos periodistes i la seva substitució per Carmen Tomás i Ana Samboal.

“Mai en la història de les tertúlies de TVE s’havia assistit a una actuació de censura semblant”, afirma el CdI. Segons explica en un comunicat, l’habitual és que els tertulians acabin la temporada i al final d’aquesta es decideixi sobre la seva continuïtat. Asuntos públicos es va començar a emetre el 8 de gener; mentre Fernando Garea va aparèixer com a tertulià en el primer programa, José María Calleja no ho va fer fins al febrer. El Consell assegura que el caràcter plural del programa “s’ha ressentit de forma notable” per la fi “abrupta” expulsió dels dos periodistes.

Amb aquesta decisió “sense precedents”, el CdI constata “la deriva que tots els programes d’opinió i anàlisi de TVE han experimentat amb l’actual direcció d’informatius, mancada de la perceptiva pluralitat i escorats cada cop més a posicions progovernamentals en detriment de les veus crítiques”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram