La Junta Electoral Central ha sancionat el director de l’ABC, Bieito Rubido, per la publicació d’una entrevista amb la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, anunciada a tota portada i coincidint amb la jornada de reflexió de les eleccions al Parlament del 21 de desembre. La multa és de 1.000 euros, el màxim possible.

La JEC conclou que el diari va vulnerar l’article 53 de la LOREG, que prohibeix realitzar o difondre campanya electoral el dia de la jornada de reflexió, tal com havia denunciat el PP. L’òrgan assenyala que l’entrevista a Arrimadas “s’ha d’interpretar com una voluntària i conscient assumpció del paper de corretja de transmissió d’un acte de campanya” de Ciutadans.

“No es tracta, per tant, que el mitjà, en exercici de la seva llibertat d’expressió i comunicació, estigui ‘informant’ sobre algun esdeveniment succeït en la campanya, sinó que directament es presta a la candidata un altaveu que li permet fer propaganda del seu programa electoral en el dia de reflexió”, argumenta la Junta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram