Lafede.cat presenta el proper dimarts la tercera edició de la Beca Devreporter, que té per objectiu fomentar el periodisme que expliqui la interrelació nord-sud i el per què de les desigualtats existents per tal de construir justícia global. Enguany, la beca multiplica per deu la dotació de les dues anteriors edicions fins als 240.000 euros.

La voluntat de la iniciativa és enfortir la col·laboració entre periodistes i/o mitjans i ONG catalanes per tal de treure el màxim profit del treball professional periodístic i de l’experiència i el coneixement de les organitzacions socials sobre diferents temàtiques.

La presentació de la nova Beca Devreporter, tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona amb format de jornada. La benvinguda (16 h) anirà a càrrec dels representants de les entitats col·laboradores en el projecte: Tono Albareda, president de Lafede.cat; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, i Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat.

Tot seguit, la periodista Montse Santolino, de Lafede.cat, explicarà els antecedents i els objectius de la Beca Devreporter (16.15 h), i Isabelle Torallas i Gisela Gonzalo, també de la federació, faran una explicació tècnica de com participar-hi (17 h).

Posteriorment s’ha programat una taula d’experiències d’entitats i periodistes becats (18 h), amb la participació de Jose Peñín (SOS Racisme), Joao França (Catalunya Plural), Sílvia Urbina (Justícia i Pau); Carla Liébana (Setem), Edu Ponce (Ruido Photo) i Majo Siscar (freelance).

A continuació hi haurà una xerrada amb el periodista Óscar Martínez (19 h), d’El Faro del Salvador, expert en periodisme d’investigació i profunditat sobre migració a Mèxic i la violència i el crim organitzat a Amèrica Central, i autor del reportatge La Mara Salvatrucha derrota a Trump en Long Island, Beca Devreporter 2016. Martínez conversarà amb Gemma Garcia (La Directa) i Arturo Puente (eldiario.es), dels mitjans que van difondre el treball a Catalunya i l’Estat.

La jornada finalitzarà amb un espai de networking (20-21.30 h) on periodistes, mitjans i entitats es puguin trobar i explorar objectius comuns de treball. Durant aquesta part també es podrà visitar l’exposició fotogràfica Les defensores de l’aigua al país de la pluja, de Pau Coll (Ruido Photo), treball becat el 2016.

La presentació de la Beca Devreporter s’emmarca dins la Setmana per la llibertat d’expressió, impulsada pel col·lectiu No Callarem.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram