El Tribunal Econòmic Administratiu Central ha donat la raó a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en el primer dels tres conflictes per l’IVA que manté amb el Ministeri d’Hisenda, segons ha avançat l’Ara i ha confirmat l’ACN. Malgrat no es resol el problema econòmic que amenaça els mitjans de la CCMA de cara a la propera temporada, almenys no l’empitjora.

La resolució del Tribunal evitarà que l’ens públic hagi d’abonar els 59,7 milions d’euros que reclamava l’Agència Tributària corresponents al període 2012-2014. Els diners que Hisenda va retenir arran del recurs presentat per la CCMA (uns 20 milions), però, es destinaran a eixugar el crèdit que l’ens va haver de demanar per cobrir l’impagament.

Per altra banda, falta resoldre el litigi de l’IVA del període 2015-2017, que podria tenir un impacte negatiu de fins a 147 milions d’euros. En aquest cas, la direcció de la CCMA veu “difícil” que el recurs presentat prosperi, segons informa l’Ara.

Finalment, a partir d’aquest 2018, la Corporació s’enfronta a una nova despesa anual arran de la modificació de la Llei de l’IVA del passat novembre. Si en els dos anteriors casos es va recórrer perquè era un canvi de criteri que abans no s’aplicava, ara no es pot perquè el canvi és normatiu.

Aquest any la CCMA s’enfronta a una reducció de la despesa de 39,5 milions d’euros amb l’aportació de la Generalitat prorrogada: 20,4 milions corresponen a la nova despesa d’IVA; 7,1 milions pertanyen al dèficit amb què s’ha tancat el 2017, que s’ha d’eixugar aquest any, i 12 milions són per la disminució prevista d’ingressos publicitaris per al 2018.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram