El vuitè Congrés del Sindicat de Periodistes de Catalunya va escollir dissabte una nova junta presidida per Francesc Ràfols, fins ara secretari d’acció interna i tresoreria, qui encapçalava una candidatura unitària que rejoveneix i feminitza l’òrgan directiu. Ràfols substitueix en el càrrec Ramon Espuny, qui ha estat president durant dos mandats, i que continua en l’executiva com a secretari d’acció interna.

La resta de la junta la formen Gabriela Grífol (comunicació), Vicent Canet (acció social), Ana Jiménez (imatge i fotografia), Paco Duran (mitjans públics), Laia Serra (igualtat), Eva Jiménez (universitat) i Quim Marquès (finances).

A banda d’escollir junta, l’SPC va aprovar un pla d’acció per al proper mandat que té com a eixos principals la regulació del dret a la informació de la ciutadania, i dels drets laborals dels treballadors de la informació, amb especial èmfasi en els periodistes freelance.

Durant l’esdeveniment es van destacar com a principals problemes de la professió, en primer lloc, la precarietat laboral, amb una pèrdua d’ocupació a causa dels ERO i el tancament de mitjans; i en segon lloc, la caiguda en la qualitat de la informació que rep la ciutadania, sovint a causa dels interessos polítics, econòmics i empresarials, que dificulten fer un periodisme realment independent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram