La Unió de Periodistes Valencians atorgarà el Premi Llibertat d’Expressió 2018 als i les professionals de la informació que el passat 9 d’octubre van ser agredits verbal i físicament per grups d’extrema dreta mentre cobrien els diferents actes de la Diada del País Valencià. La distinció ha comptat amb el suport unànime de l’assemblea general de socis.

La UPV ha concedit el guardó “en defensa de la llibertat d’informació, del dret dels i les periodistes i fotoperiodistes a treballar amb garanties, a poder desenvolupar les seues tasques informatives sense patir agressions ni verbals ni físiques i com a rebuig absolut a les actituds d’aquests col·lectius d’ultradreta que menyspreen, dificulten i fins i tot ataquen el treball dels nostres companys/es”.

Per altra banda, l’entitat entregarà un segon Premi Llibertat d’Expressió al col·lectiu mexicà CIMAC (Comunicació i Informació de la Dona) amb un doble objectiu: “la de premiar el perillós treball dels i les periodistes mexicanes, que es juguen la vida diàriament per a informar, i el vessant de gènere que aquest col·lectiu desenvolupa”.

Els guardons es lliuraran el 3 de maig coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram