El canal TV3HD s’ha incorporat al múltiplex de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals on emeten TV3, 3/24, Super3/33 i Esport3. D’aquesta manera, deixa el MUX del Grup Godó, tot i que fins al 31 de maig les emissions de TV3HD conviuran en les dues freqüències perquè les llars tinguin temps de resintonitzar el canal definitiu.

TV3HD es va incorporar al múltiplex de Godó en règim d’arrendament el desembre de 2014 arran de la pèrdua d’un dels dos MUX que tenia la CCMA per ordre del Ministeri d’Indústria. Ara, gràcies a les noves possibilitats tecnològiques de compressió, la Corporació ha pogut reunir tota l’oferta de canals en el MUX propi. A més, la mesura li suposarà un estalvi d’1,6 milions d’euros anuals.

La CCMA explica que la major part de receptors detectaran de manera automàtica la nova freqüència del canal, que s’identificarà com a TV3HD definitiu, i probablement s’instal·larà al final del dial. En aquest cas, caldrà buscar-lo per col·locar-lo en la posició desitjada. En la resta de receptors caldrà resintonitzar els aparells. Per facilitar les feines d’ajustament, el canal en alta definició es mantindrà fins al 31 de maig en la seva antiga ubicació senyalitzat com a TV3HD resintonitza.

Per la seva part, a partir de juny el múltiplex de Godó es quedarà amb tres canals: els propis 8tv i RAC105TV, i en lloguer Barça TV. La sortida de TV3HD del seu MUX també implica una considerable pèrdua d’ingressos per al grup.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram