La Seca Espai Brossa de Barcelona acull fins al 13 de maig l’obra de teatre documental El color de la llum, de la Cia. Sala La Planeta de Girona, on diferents fotoperiodistes expliquen les seves experiències personals i reflexionen al voltant dels límits ètics de la professió.

La dramatúrgia s’ha creat a partir de la transcripció literal de les entrevistes realitzades als fotoperiodistes Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda, i la posada en escena compta amb la projecció de vàries de les seves fotografies.

La peça interpel·la el públic com a consumidor d’imatges que apareixen als mitjans; quina experiència humana hi ha darrera d’una fotografia? Quina manera de veure el món ens volen transmetre els mitjans? Fins on arriben la responsabilitat i el compromís del fotoperiodisme?

L’obra està dirigida per Ferran Joanmiquel, interpretada per Jordi Subirà, Mireia Vallès i David Martínez, i es basa en l’esperit del verbatim theatre (teatre paraula per paraula).

Després de cada funció d’El color de la llum hi ha un col·loqui amb algun periodista o reporter gràfic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram