El Consell de la Informació de Catalunya investigarà el polèmic article del diari El Mundo que assenyalava amb noms, cognoms, dades personals i fotografies nou professors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, denunciats per la Fiscalia per un presumpte delicte d’odi.

La Federació d’Educació de CCOO ha presentat una queixa contra l’article Los 9 maestros catalanes de la infamia, signat pel periodista Javier Negre i publicat per El Mundo el 29 d’abril, perquè considera que vulnera fins a cinc criteris del Codi Deontològic. El CIC ha admès a tràmit la reclamació i ara un grup d’experts analitzarà la informació publicada i posteriorment emetrà un dictamen, el qual no tindrà caràcter sancionador.

Els cinc articles que el sindicat entén que El Mundo ha vulnerat, són: l’1) Informar de manera acurada i precisa; el 2) Evitar perjudicis per informacions sense prou fonament; el 9) Respectar el dret a la privacitat; el 10) Salvaguardar la presumpció d’innocència, i el 12) Respectar la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral.

La Federació d’Educació de CCOO considera que l’article de Negre “té per objecte mostrar públicament els rostres d’uns professionals de l’ensenyament per a senyalar-los i generar una sospita sobre ells i elles, prejutjant-los i situant-los en la diana de possibles actuacions que poden posar en risc la seva honorabilitat personal i professional, i fins i tot la seva pròpia integritat física, tenint en compte que encara no han estat jutjats per cap tribunal de justícia i tenen dret a la presumpció d’innocència”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram