La Torre Glòries de Barcelona (anteriorment Torre Agbar, com encara se la coneix) acollirà un gran centre de control de Facebook des del qual la plataforma es dedicarà a detectar i eliminar notícies falses i altres continguts inadequats, segons ha avançat Cinco Días.

L’empresa Competence Call Center, subcontractada per Facebook, ha llogat vuit de les 34 plantes de la torre dissenyada per l’arquitecte Jean Nouvel (9.000 metres quadrats), i té opció de llogar-ne quatre més. CCC, amb seu a Viena, a la tardor ja va obrir un centre de Facebook a Essen, Alemanya, model que replicarà a la capital catalana.

L’empresa ja ha començat el procés de selecció d’alguns perfils professionals per al centre de Barcelona, amb predomini de community managers. En total es calcula que hi treballaran unes 500 persones.

La xarxa social aposta per centres com el d’Essen i el futur de Barcelona en la seva estratègia de control dels continguts arran de les diverses crisis al respecte que ha patit darrerament. “Ara tenim unes 15.000 persones treballant en seguretat i revisió de contingut, i en tindrem 20.000 al final d’aquest any (…) Vull deixar clara quina és la nostra prioritat: és més important protegir la nostra comunitat que maximitzar els nostres guanys”, va assenyalar fa un mes el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, en compareixença al Congrés dels Estats Units.

L’icònic edifici barceloní està buit des de fa tres anys, quan va marxar Aigües de Barcelona. Actualment la societat propietària de la Torre Glòries, Merlin Properties (que la va adquirir l’any passat per 142 milions, tants com metres d’alçada té) està acabant de fer-hi reformes abans de que es comenci a ocupar. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram