La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha sancionat Mediaset amb 170.335 euros per emetre publicitat encoberta de la revista Lecturas al program Sálvame de Telecinco (tant en l’edició naranja com en la limón). Aquest tipus d’actuació està tipificada com una infracció greu de la Llei general de la comunicació audiovisual.

Segons explica la CNMC, els fets es va produir el passat 8 de novembre, quan el programa va presentar la revista “amb finalitat publicitària i promocional, amb incitació directa a la seva compra, no només visualment, sinó per les contínues referències verbals” a la capçalera. A més, la presència i exhibició de la portada i el logotip de Lecturas va ser “constant i destacada, de manera innecessària a efectes purament informatius”, afegeix Competència.

Ara Mediaset pot interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la CNMC davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos.

Dos nous expedients

Per altra banda, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha obert dos nous expedients sancionadors relacionats amb Sálvame, en aquest cas per l’emissió d’escenes amb contingut no apropiat per a l’horari de protecció reforçada en l’edició naranja del programa durant diferents dies de gener i febrer de 2018.

Ara s’obre un període màxim de tres mesos per a la instrucció i la resolució de l’expedient per part de la CNMC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram